[pic=76_1285206312.jpg]De Pallieters schreven woensdagavond geschiedenis. Eric Van Meir is zijn trainersloopbaan begonnen met een onverhoopt puntje. Lierse hield een slap Anderlecht op 1-1. Sonck zorgde voor de gelijkmaker, toen Anderlecht een mannetje meer op het veld had. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck spaarde zijn spelers na afloop niet. Lierse voetbalde onder zijn nieuwe coach niet onaardig en hield een matig Anderlecht een halfuur onder de knoet. De ploeg van Van Meir kreeg evenwel een vrije trap van Boussoufa niet weg, Mazuch profiteerde.Lierse dreigde voornamelijk via afstandsschoten van Sonck en Dequevy. Kort voor de rust moest Proto zijn kunnen tonen op een vrije trap van Nicaise. Boussoufa kon aan de overkant vanuit een scherpe hoek afdrukken, Kawashima lag goed in de weg. De 0-1 bij de rust was licht gevleid.De thuisploeg voetbalde bijna de hele tweede helft met zijn tienen na een betwistbare rode kaart voor De Graef. De verdediger wou de doorgebroken Lukaku afstoppen en beroerde de bal met zijn hand tijdens zijn val. Maar zelfs met een mannetje meer kon de kampioen nauwelijks imponeren. Sonck (foto) strafte het povere spel van Anderlecht af door voor de 1-1 te zorgen. Een slotoffensief van Anderlecht leverde geen grote kansen meer op en Lierse hield behoorlijk vlot het puntje vast. Lierse laat zo Eupen alleen achter in de kelder.Doelpunten: 0 - 1 Mazuch 32' ; 78' Sonck 1 - 1.